Clearance Up to 30% Off
Ungāru galda vīnogu šķirne, ko veiksmīgi audzē visā Polijā. Apaļas, ļoti lielas, dzeltenzaļas ogas nogatavojas septembra sākumā. Smagākās un auglīgās augsnēs ķekari var būt ļoti blīvi. Vislabāk aug siltās, saulainās un no vēja pasargātās vietās. Ideāla augsne – auglīga, smilšmāla un viegli mitra.
Ungāru galda vīnogu šķirne, ko veiksmīgi audzē visā Polijā. Ogas ir liela izmēra, apaļas, gaiši dzeltenzaļas, nogatavojas septembra sākumā. Smagākās, auglīgās un mitrās augsnēs ķekari var būt ļoti blīvi. Šķirne ir pievilcīga gan garšas, gan iespējas dēļ iegūt kvalitatīvu vīnu Polijas klimatā. Vīnogas stiprina imunitāti. Tās satur A vitamīnu (redzei), B grupas vitamīnus (mazina stresu), kā arī dzelzi un jodu, kas regulē vairogdziedzera darbību.
Nogatavošanās: Septembra sākumā.
Kopšana: Novembra sākumā ap katru stādu uzber zemi vai kūdru līdz aptuveni 30 cm augstumam, lai aizsargātu apakšējos pumpurus. Pirmajā gadā audzē uz viena dzinuma. Griešana turpmākajos gados atkarīga no izvēlētās audzēšanas metodes.
Stādīšana: Stādīt 10–15 cm dziļāk nekā podā. Mazākas stādus ievieto iedobē un apber ar zemi tikai rudenī. Šī metode būtiski uzlabo salcietību.